Visuele SEO verhalen met Google Web Stories

Google Web Stories

Na Instagram, Facebook en zelfs LinkedIn is er een nieuw platform dat de opkomst van Stories niet meer kan ontwijken: Google. De Google Web Stories belooft de nieuwste mogelijkheid om jouw verhaal te delen te worden. Zeer aantrekkelijk en heel interessant voor je SEO, maar hoe werkt het en wat moet je doen om jouw Story SEO proof te maken?

Wat zijn Web Stories?

Een Web Story is net als een verhaal op Instagram of Snapchat een slideshow van content, bestaande uit foto’s, video’s of teksten die een ‘verhaal’ vormen. Maar in tegenstelling tot de andere sociale media zijn de Stories op Google niet tijdelijk, maar blijven ze staan. Een goed informatief verhaal kan zelfs bovenaan komen in de zoekresultaten.

Wat kun je ermee?

De Google Web Stories zijn ideaal voor op je telefoon, doordat ze makkelijk en snel door te tikken zijn. Het sluit bovendien goed aan op de visuele trend waarbij je boodschap interactief is en niet een simpele tekst waar mensen snel weg kunnen klikken. Je kunt op deze manier bovendien eenvoudig informatie delen en je doelgroep kan deze informatie snel oppikken. Een moderne uitbreiding dus van Google.

Web Stories en SEO

Maar een van de meest interessante ontwikkelingen is de combinatie tussen de Stories en SEO. Want door het te integreren in de zoekresultaten kunnen de Web Stories straks bovenaan in Google verschijnen. Belangrijk hierbij is dat het een compleet verhaal is en geen verkapte advertentie vol linkjes naar producten of apps. De slides, waarvan je er het beste 10 tot 20 per verhaal kan gebruiken, bestaan uit maximaal 200 tekens tekst, een foto of een video. Op deze manier kun jij ervoor zorgen dat jouw Story goed indexeert en wie weet nog wel eens bovenaan verschijnt.

Optimale Web Story

Google Web Stories zijn het antwoord op de dynamische en interactieve posts op onder meer Instagram. Het visuele aspect is dan ook zeer belangrijk en tekst moet gecombineerd worden met beeldmateriaal of zelfs audio, om de aandacht te pakken en mensen door te laten tikken naar de volgende slides. Ook interactie is van belang, zo hou je lezers betrokken.

Jouw optimale SEO

Wil jij ook beter gevonden worden in Google en zorgen dat je jouw website terugvindt in de zoekresultaten? Naast Google Web Stories zijn er diverse mogelijkheden om beter gevonden te worden. Benieuwd hoe we jou hiermee kunnen helpen? Kom dan eens langs voor een kennismaking en bekijk wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

Google Web Stories
contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=