Digital branding

Een merk op de kaart zetten en onder jouw doelgroep zichtbaar maken doe je niet zomaar even. Dit vergt een gedegen strategie en een herkenbare huisstijl en uitgedacht concept. Of jij nou al je merk op de kaart hebt gezet of hier nog aan wil beginnen, het is belangrijk om zichtbaar te zijn onder je doelgroep. En wij kunnen jou hierbij helpen!

Stel ons je vraag

Wat is digital branding?

Met digital branding positioneer je een merk online in de markt. Hierin komen de volgende punten duidelijk naar voren: je kernwaarden, missie, visie, merkbelofte, merkpersoonlijk en positionering. Dit moet aansluiten op waar je als bedrijf voor staat en aansluiten op de wensen van je doelgroep. Een merk creëert bewust en onbewust een bepaalde voorkeur bij klanten, partners en/of medewerkers door onderscheidend te zijn op alle online kanalen. Online kun je goed sturen waar, wanneer en welke mensen jouw uitingen zien.

digital branding

Waar moet je rekening mee houden bij digital branding?

Concept

Een sterk concept is belangrijk om je branding op de kaart te zetten. Een concept begint met de uitgangspunten van je merk, zoals hierboven beschreven. Deze uitgangspunten vertaal je naar een concept die de basis vormt voor al je uitingen, zoals je huisstijl en manier van communiceren.

Consistentie

Consistentie is van groot belang bij het opbouwen van digital branding. Denk hierbij aan de huisstijl, dit moet overal hetzelfde zijn, op welk kanaal je je ook bevindt. Dit zorgt voor herkenbaarheid en betrouwbaarheid. Heb je een website/webshop en een fysieke winkel? Zorg er dan ook voor dat deze naadloos op elkaar aansluiten en een weerspiegeling zijn van je doelgroep. Maar denk ook aan de manier waarop je communiceert met je doelgroep in de winkel, mail of op social media.

Een band opbouwen

Het verhaal van je merk moet geloofwaardig zijn. Branding is het opbouwen van vertrouwen. Je bouwt een relatie op met waarde. En dat is van belang voor het realiseren van conversies (productaankopen of leads). En andersom geldt, dat tweederde van het publiek ‘gedeelde waarden’ als belangrijkste reden noemt om een merk te volgen.

Interactie creëren

De tijd van eenrichtingscommunicatie hebben we al een hele lange tijd achter ons gelaten. Helaas zien we in de praktijk nog steeds dat veel bedrijven dat doen. Durf de interactie aan te gaan met de klanten. Ze voelen zich hierdoor betrokken, begrijpen het verhaal achter je bedrijf en gaan van je merk houden. Dit leidt niet alleen tot unieke klantervaringen, maar ze voelen zich een deel van het grotere geheel. Zo voelen ze zich niet alleen betrokken, maar groeien ze zelfs uit tot merkambassadeurs: ze zullen jouw merk onbewust promoten bij familie of vrienden. En dit leidt weer tot mond-tot-mondreclame, nog altijd één van de krachtigste ‘kanalen’.

Op welke manier zet je digital branding in?

Of het nu gaat om digital branding, online marketing of simpelweg de zichtbaarheid van je bedrijf vergroten: je website vormt de basis van alle uitingen. Zorg er daarom dus voor dat de website jouw concept / branding ademt en naadloos aansluit op wat je als merk wil uitstralen. Daarnaast kun je verschillende kanalen inzetten om je merk zichtbaar te maken. Afhankelijk van de doelgroep die je wil bereiken, kun je denken aan de volgende middelen: Social Media Marketing, blogs, SEO, displaymarketing, videomarketing, e-mailmarketing, infographics, etc.

Hoe kunnen we helpen met jouw digital branding?

Digital branding begint met duidelijk in kaart brengen waar je als bedrijf voor staat. Om hiertoe te komen gaan we samen in gesprek om te bepalen hoe we jouw idee kunnen omvormen tot een digital branding strategie. Gaat het om een nieuw merk wat je op de kaart wilt zetten of heb je al wel een merkidee maar komt dit nog niet uit de verf? In beide gevallen kunnen wij je helpen om een sterk concept te ontwikkelen dat terugkomt in al je uitingen. We maken hiervoor een een uitgebreid strategieplan en denken met je mee over jouw positionering.

Digital branding uitbesteden?

Geen idee waar je moet beginnen met het uitbouwen of opbouwen van je digital branding? Neem dan contact met ons op en plan een vrijblijvende afspraak in!