Digital Branding

Een merk permanent op de kaart zetten en onder de aandacht bij jouw doelgroep brengen is essentieel voor de groei van je bedrijf. Hier is een ijzersterke strategie voor nodig die online kanalen op een optimale manier met elkaar laten samenwerken, een herkenbare en aantrekkelijke huisstijl en een secuur uitgedacht concept. Digital branding zorgt ervoor dat jouw bedrijf wordt versterkt door een onweerstaanbare online marketingstrategie waar jij echt wat aan hebt. Wij helpen jou hier graag bij!

Stel ons je vraag

=
digital branding

Digital branding zorgt voor...

Digital branding: wat houdt het in?

Met digital branding positioneer je een merk online in de markt. Hierin komen de volgende punten duidelijk naar voren: de kernwaarden, missie, visie, merkbelofte, merkpersoonlijk en positionering van je bedrijf. Dit moet aansluiten op waar je als bedrijf voor staat en op de wensen van je doelgroep. Een merk creëert bewust en onbewust een bepaalde voorkeur bij klanten, partners en/of medewerkers door onderscheidend te zijn op alle online kanalen. Online kun je goed sturen waar, wanneer en welke mensen jouw uitingen zien. Het is essentieel om hier als ondernemer op in te spelen.

digital branding

01

Concept

Een sterk afgebakend plan, oftewel concept, is absoluut onmisbaar. Zoals hierboven beschreven, begint een concept met de uitgangspunten van je bedrijf. Deze uitgangspunten vertaal je naar een concept dat de basis vormt voor al je uitingen; zoals je huisstijl, tone of voice en het soort content op diverse kanalen.

02

Consistentie

Consistentie is van groot belang bij het opbouwen van digital branding. Denk hierbij aan de huisstijl, dit moet overal hetzelfde zijn, op welk kanaal je je ook bevindt. Dit zorgt voor herkenbaarheid en betrouwbaarheid. Heb je een website of webshop en een fysieke winkel? Zorg er dan ook voor dat deze naadloos op elkaar aansluiten en een weerspiegeling zijn van je doelgroep. Ook hoort de manier waarop je communiceert met je doelgroep hierbij. Online en offline is het essentieel dat jij de taal van je doelgroep spreekt. Op de website, op social media, via de mail maar ook in de fysieke winkel.

03

Een band opbouwen

Het verhaal van je merk moet geloofwaardig zijn. Branding is namelijk het opbouwen van vertrouwen. Je bouwt een relatie op met waarde. En dat is van belang voor het realiseren van conversies (productaankopen of offerteaanvragen). En andersom geldt dat twee derde van het publiek ‘gedeelde waarden’ als belangrijkste reden noemt om een merk te volgen.

04

Interactie creëren

Eenrichtingscommunicatie is funest voor een sterke online positie. Door de interactie met je doelgroep aan te gaan voelen ze zich betrokken, begrijpen en voelen ze het verhaal achter je bedrijf en bouwen ze een band op met je merk. Interactie leidt niet alleen tot unieke klantervaringen, maar zorgt er ook voor dat je doelgroep zich een deel voelt van een groter geheel. Dit kan uitgroeien tot het behalen van merkambassadeurs: ze zullen jouw merk (onbewust) promoten bij familie of vrienden. En dat allemaal dankzij jouw digital branding strategie.

Op welke manier zet je digital branding in?

De website is de basis van je online positie. Het is daarom essentieel dat de website van je bedrijf jouw concept en branding ademt en precies aansluit op wat je als merk zou willen uitstralen. Het inzetten van diverse kanalen zorgt ervoor dat je merk zichtbaar wordt onder de doelgroep en ze je overal kunnen vinden. Afhankelijk van de doelgroep die je wil bereiken, kun je denken aan de volgende middelen: social media (marketing), zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachine marketing (SEA), contentmarketing, e-mailmarketing, conversieoptimalisatie of een bedrijfsvideo en animatie.

digital branding uitbesteden

Wat haal jij uit digital branding uitbesteden?

Ga de band aan met je doelgroep

Om jouw digital branding zo succesvol mogelijk te maken is het belangrijk om precies te weten waar je bedrijf op dit moment staat. We beginnen met een uitgebreid gesprek om te bepalen hoe we jouw idee kunnen omvormen tot een unieke digital branding strategie. Of je nu een nieuw merk lanceert, een bestaand merk op de kaart wil zetten of je een merkidee wil bespreken: in alle gevallen kunnen wij je helpen om een sterk concept te ontwikkelen dat terugkomt in al je uitingen. Ons ervaren team van online marketeers, content creators, webdevelopers en schrijvers kunnen niet wachten om je bedrijf te leren kennen en zich in te zetten voor jouw online succes.

Mogen wij jouw digital branding vormgeven?

Digital branding is onmisbaar als je gaat voor online succes. En wij helpen je graag die te bereiken. Wil jij net zo graag kennis maken met ons als wij met jou? Neem dan gerust contact met ons op en plan een vrijblijvende kennismaking in. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en onze werkwijze en zijn benieuwd naar de doelen die jij zou willen behalen!

=