E-commerce strategie

Heb jij een webshop, maar wordt deze niet voldoende bezocht? Of wordt de webshop wel gevonden maar haal je hier nauwelijks omzet uit? Een nauwkeurig uitgedachte e-commerce strategie is de oplossing. Onze online marketingspecialisten zetten zich elke dag in voor het online succes van webshops en creëren scherpe strategieën om vastgestelde doelen te behalen. Voor het ontwerpen en uitvoeren van een effectieve e-commerce strategie is ervaring en expertise nodig. Wij helpen je graag bij de groei van jouw webshop!

Stel ons je vraag

=

Wat kan een goede e-commerce strategie voor jou opleveren?

e-commerce strategie

De impact van kwalitatieve bezoekers op je webshop

Een webshop is niet succesvol zonder kwalitatieve bezoekers. Om deze te bereiken is het essentieel om de doelgroep volledig in kaart te brengen. Wie zijn jouw potentiële klanten? Waar bevinden ze zich? Via welke kanalen kunnen wij ze bereiken en wat zijn hun interesses? Als de doelgroep duidelijk is afgebakend kunnen we de juiste stappen ondernemen om deze te bereiken. Aan de hand van je bedrijfsdoelstellingen, de branche waarin jij je begeeft en de aanwezige concurrentie kijken wij welke kanalen het meest interessant zijn voor jou.

Hoe halen we bezoekers binnen?

Een ijzersterke e-commerce strategie bestaat uit diverse bouwstenen. Na een uitgebreide analyse kijken we naar hoe we de vastgestelde doelstellingen zo efficiënt mogelijk kunnen behalen, waar jouw kansen en valkuilen zich bevinden en hoe we richting jouw online succes kunnen werken. Google Ads Search of Shopping, zoekmachine optimalisatie (SEO) en social media marketing zijn enkele voorbeelden van hoe een succesvolle online marketingmix vormgegeven kan worden. Door een onweerstaanbare combinatie van kanalen in te zetten, spreken we jouw doelgroep op de juiste manier aan zodat ze zich op de webshop gaan begeven.

Wat pakken wij voor je aan?

webshop

Webshop

Op welke manier jij ook klanten naar je webshop krijgt, de webshop is de kern van jouw e-commerce strategie. Hier wordt de keuze gemaakt: ga ik een aankoop doen of zoek ik verder? Wij zorgen ervoor dat jouw producten slechts met drie drukken op de knop besteld zijn. Een aantrekkelijke, herkenbare en betrouwbare webshop met een hoge gebruiksvriendelijkheid is het resultaat.
seo

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wil jij je vindbaarheid in Google verhogen? Dan heb je een sterk SEO-plan nodig. Onze SEO-specialisten schrijven de juiste teksten, plaatsen relevante content en richten je webshop zo in dat jij een prominente plek krijgt in deze zoekmachine.
sea

Zoekmachine marketing (SEA)

We zeiden het al, maar dankzij Google Ads Search of Shopping spreek jij je doelgroep aan op het juiste moment. Dankzij de uitgebreide mogelijkheden kunnen wij lopende campagnes uitsluitend laten zien aan jouw doelgroep, zodat jij zo veel mogelijk uit je investering haalt.
content marketing

Contentmarketing

Zonder de juiste content is een e-commerce strategie niet compleet. Dit is namelijk de kern van een uitstekend werkende webshop, populaire social mediakanalen en jouw gehele online profilering. Dankzij relevante en aantrekkelijk websiteteksten, informerende én amuserende blogs, afbeeldingen, video’s, animaties en stopmotions (ja de opties zijn eindeloos), kun jij dezelfde taal spreken als je doelgroep.
e-mailmarketing

E-mailmarketing

Wil jij potentiële klanten warm houden of het aantal herhaalaankopen verhogen? Bezoekers laten inschrijven op de webshop zodat jij hen waardevolle mails kunt sturen is een persoonlijke en effectieve manier van het benaderen van je doelgroep. Houd ze op de hoogte van aanbiedingen, nieuwe collecties en andere bijzonderheden en verbind ze op die manier aan je bedrijf.
webdesign

Conversie optimalisatie

Het onnodig mislopen van klanten gaan we voorkomen. Voordat een potentiële klant overgaat tot aankoop, wordt er al een heel traject doorlopen van research, vergelijken en overwegen. Alsnog haakt 74% af bij het afrekenen. Wij creëren een perfecte gebruikservaring om dat uit de weg te gaan.

Bezoekers omzetten naar klanten

Met alleen kwalitatieve bezoekers op je webshop ben je er dus nog niet. De bedoeling is dat je omzet wordt verhoogd dankzij een hogere conversie en terugkerende klanten. Het vergroten en behouden van je klantenbestand staat hier centraal. Aan de hand van de customer journey van de doelgroep brengen we probleemgebieden in kaart en zien we duidelijk waardoor bezoekers juist wel of niet doorgaan met een aankoop. Dankzij het duidelijke inzicht in het gedrag van de bezoekers op de webshop kunnen we deze nauwkeurig optimaliseren en bezoekers omtoveren in klanten.

E-commerce strategie uitbesteden

Onze marketingspecialisten, webdevelopers, schrijvers en designers werken samen aan een mooi eindresultaat en blijven bouwen aan de optimalisatie van je webshop. We geven je maandelijks een overzicht van de resultaten van gelanceerde onlinecampagnes en de huidige vindbaarheid op Google. Als ondernemer kun jij je focussen op je dagelijkse bezigheden terwijl wij ons buigen over jouw online succes. Dankzij onze ervaring en expertise ontloop je veel trial and error en ben je er zeker van dat jouw webshop in goede handen is.

Wij zorgen voor terugkerende bezoekers

Als wij ons buigen over je e-commerce strategie besteden we niet alleen aandacht aan nieuwe bezoekers, maar ook aan terugkerende bezoekers, of beter gezegd, terugkerende klanten. Een bezoeker die de webshop heeft bekeken maar deze verlaat zonder over te gaan tot het doen van een aankoop is namelijk voor je e-commerce zeer interessant. Retargeting met behulp van dynamische productadvertenties is in zo’n geval een perfecte optie om bezoekers over de streep te trekken. Ook zijn er diverse opties in het benaderen van klanten met producten die in dezelfde categorie vallen als de aankoop die ze hebben gedaan. Is de aankoopfrequentie niet hoog genoeg om te investeren in herhaalaankopen? Dan is het mogelijk om klanten te benaderen voor het achterlaten van een review of het geven van een beoordeling. De ervaring van voorgaande klanten is namelijk een fantastische manier om het vertrouwen van potentiële klanten te winnen.

Ben jij klaar voor een sterke e-commerce strategie?

Is het tijd om stappen te maken in jouw online marketing? Wij helpen je graag aan meer conversies, met zelfs een hogere conversiewaarde, door de juiste doelgroep op je webshop te krijgen. Neem contact met ons op om te bepalen waar de kansen liggen voor jouw e-commerce strategie, we plannen graag een vrijblijvende afspraak in! Wij als online marketing experts luisteren naar jouw wensen en creëren aan de hand van jouw doelen een e-commerce strategie zodat jij je voordeel kunt halen uit loyale klanten.

=