Online marketing strategie

Wil jij jouw bedrijf online op de kaart zetten maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Heb je een doel voor ogen maar weet je niet hoe je dit kunt behalen? Het opzetten van je online marketing begint bij een goede strategie. Daarvoor is een analyse nodig van je doelgroep, je huidige kanalen en je bedrijf op zich. Want met een goede strategie kun jij gaan groeien en de doelen behalen die passen bij jouw onderneming.

Doel online marketing strategie

Merk op de kaart zetten

Voordat je met specifieke kanalen aan de slag kan gaan is het belangrijk om te weten waar je als bedrijf voor staat en waar je naartoe wilt. Om klanten te overtuigen van jouw toegevoegde waarde moet je een merk bouwen. Door te onderzoeken wat jouw identiteit is, kunnen we je adviseren over de juiste branding en positionering in de markt voor jouw onderneming.

Customer journey analyse

Van het eerste moment dat iemand iets gaat kopen tot het daadwerkelijke moment dat de aankoop plaatsvindt zitten behoorlijk wat stappen. Een consument bezoekt diverse kanalen voor er een beslissing wordgemaakt. De reis die een klant afmaakt wordt ook wel de customer journey genoemd. Door het gedrag te analyseren kun jij erachter komen wat je moet doen om nieuwe klanten binnen te halen. Want als jij de customer journey begrijpt en hierop inspeelt, zijn nieuwe klanten een kwestie van tijd.

Krachten bundelen

De uiteindelijke strategie wordt vormgegeven in verschillende online kanalen. Cruciaal hierbij is de verbinding van die kanalen. Een customer journey bestaat namelijk uit veel stappen. Met één optimaal ingericht kanaal ben je er nog niet, alles moet op elkaar aansluiten. Van website tot social media, alles moet elkaar versterken. Dat is de basis voor jouw online marketing strategie.

Start jouw weg naar success

Wil jij jouw doelen behalen en resultaat boeken? Wij helpen je graag aan die extra bezoekers op je website, die stijging in conversies of betere vindbaarheid in Google. Neem contact op en wij bekijken samen hoe we jouw bedrijf kunnen laten groeien.

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.