Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wil jij meer bezoekers op je website of op je webshop? Door je vindbaarheid te vergroten met zoekmachine optimalisatie zorg je voor meer bereik, zonder te betalen voor advertenties. Met behulp van SEO (Search Engine Optimalisation) zorgen we ervoor dat jouw website hoger komt te staan in de organische zoekresultaten van bijvoorbeeld Google.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd, draait om de organische, niet betaalde, zoekresultaten. Het doel is om hoger te ranken in deze organische resultaten, bijvoorbeeld via Google. Met zoekmachine optimalisatie ga je je website verbeteren op verschillende aspecten om zo hoger te scoren en boven je concurrentie uit te komen. Dit levert je meer bereik op bij mensen die op zoek zijn naar jouw product of dienst. Daarmee kan het je aantal websitebezoekers vergroten en uiteindelijk ook meer klanten opleveren.

Wat levert zoekmachine optimalisatie je op?

Waar bestaat zoekmachine optimalisatie (SEO) uit?

SEO bestaat grofweg uit drie onderdelen: content, techniek en autoriteit. Op basis van deze drie onderdelen bepaalt Google welke pagina’s hij laat zien en welke lager in de zoekresultaten komen. Om ervoor te zorgen dat je beter vindbaar wordt zullen we deze drie onderdelen dus moeten optimaliseren en ervoor zorgen dat je hierop beter scoort dan je concurrentie. Dan ga jij hoger ranken in Google en meer websitebezoekers binnenhalen. We gaan daarom voor je aan de slag met de drie specifieke onderdelen.
Relevante content

Een van de belangrijkste onderdelen voor zoekmachine optimalisatie is de content van je website. De zoekresultaten staan namelijk in dienst van de bezoeker. Dus moet jouw content hierop aansluiten. Met unieke en hoogwaardige content kun je aantonen dat jij de zoekopdracht van een bezoeker het beste kunt oplossen. Wij zorgen dat jouw pagina van de juiste content wordt voorzien die aansluit op wat Google graag wilt zien.

Techniek website

Hoe beter je website of webshop werkt, hoe beter hij zal scoren in Google. De snelheid, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid zijn onderdelen die van invloed zijn op de vindbaarheid in zoekmachines. Wij kijken dus ook naar de technische opbouw van je website om te zorgen voor een optimale vindbaarheid. Waar nodig passen we dit aan om te zorgen voor een beter functionerende website die wordt opgepakt door zoekmachines.

Linkbuilding
Zoekmachines bepalen hun resultaten naast content en techniek ook op autoriteit. Laten zien dat jouw website een expert is op jouw vakgebied zorgt ervoor dat je eerder wordt vertoond in de zoekresultaten. Daarom is linkbuilding van belang. Door links van andere grote websites naar jouw website te laten verwijzen laat je aan Google zien dat jouw website ertoe doet en autoriteit heeft. We zorgen hierbij voor relevante links om jouw autoriteit te laten stijgen en zo beter vindbaar te worden.
Focus op lange termijn
Met behulp van zoekmachine optimalisatie werk je aan een strategie voor de lange termijn. Je verbetert je posities ten opzichte van de concurrentie waardoor je meer website bezoekers krijgt. Met SEO verhoog je de zichtbaarheid voor langere tijd en blijf je langdurig terugkomen in de zoekresultaten. Hierdoor hoef je geen directe kosten meer te maken voor advertenties maar kies je voor een strategie die duurzaam is en resultaat blijft geven.
Wil jij starten met zoekmachine optimalisatie?

Ben jij benieuwd naar jouw vindbaarheid en hoe je deze kan verbeteren? Wij bieden jou een vrijblijvend gesprek aan waarbij we aangeven hoe we jouw vindbaarheid in zoekmachines kunnen verbeteren. We kijken hierbij naar hoe je er nu voor staat, waar je naartoe wilt en hoe je dat het beste kunt bereiken. Dit gesprek is volledig gratis en geeft jou een beeld wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Benieuwd naar de mogelijkheden om meer resultaat te behalen? Vraag dan direct een adviesgesprek aan.

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.