Website conversie optimalisatie

Krijg jij wel bezoekers naar je website, maar levert het je niks op? Verdwijnt iedereen van je website zonder een aanvraag, ingevuld contactformulier of aankoop? Met conversie optimalisatie kijken wij naar het presteren van je website en zorgen we ervoor dat je meer resultaat haalt uit bestaande bezoekers. Dit resulteert in meer aankopen of aanvragen. Wij gaan op zoek naar de knelpunten om het rendement uit jouw website te verhogen.

Stel ons je vraag

Waaruit bestaat conversie optimalisatie?

conversie optimalisatie website

01

Analyse

Om te bepalen waar de pijnpunten liggen begint iedere conversie optimalisatie met een uitgebreide analyse. Hiervoor maken we onder andere gebruik van Google Analytics, om te zien wat het rendement is van verschillende pagina’s en hoe het proces tot conversie verloopt. We voeren hierbij ook altijd een customer journey analyse uit om te bekijken hoe jouw (potentiële) klant zich gedraagt. Na deze eerste analyse kunnen we bepalen hoe we meer uit de pagina willen halen en stellen we verschillende doelen.

02

Doelen en strategie bepalen

De analyse is de basis voor de strategie. Hierin bepalen we samen welke doelen je wilt bereiken. Wil je meer omzet, meer terugkerende bezoekers of een hogere conversiewaarde? Als de doelen helder zijn gaan we kijken naar een gedegen optimalisatiestrategie. We kijken hier naar welke onderdelen aangepast moeten worden, waar nog informatie mist en welke stappen van de weg die jouw websitebezoeker aflegt naar een aankoop nog niet soepel verlopen. Zo ontstaat een uitgebreide strategie om jouw website te optimaliseren.

03

Testen

Als bepaald is waar op de website geoptimaliseerd moet worden en met welke strategie dit wordt opgepakt is het zaak om te kijken wat gaat werken. Dit doen we door middel van testen. Door het resultaat van kleine wijzigingen te monitoren, kunnen we zien wat bijdraagt aan meer conversies op je website of webshop. De meest gebruikte vorm hiervan is A/B testing waarbij we twee ontwerpen of indelingen van een pagina naast elkaar leggen en zien welke van de twee het beste werkt.

Weten waar de winst valt te halen?

Om zo goed mogelijk te kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen, starten we altijd met een vrijblijvend gesprek. Hierbij kijken we naar hoe jouw website er nu voorstaat, waar je zelf naartoe wil en hoe we de resultaten kunnen verbeteren. Door een analyse bepalen we de mogelijkheden waarmee we jouw website of webshop meer op kunnen laten leveren. Neem direct contact op en ontdek de mogelijkheden.