Webdesign met structuur laat je klant makkelijk navigeren

webdesign met structuur

Niks is vervelender voor je klant dan een webdesign zonder structuur. Zolang je klant niet makkelijk op je website kan navigeren, zal deze je bedrijf snel links laten liggen. Investeren in goed en gestructureerd webdesign is dus belangrijk.

Webdesign met structuur verbetert customer journey

De manier waarop jouw website gestructureerd is, is erg belangrijk voor de customer journey. Vanaf het eerste moment dat je klant je website aanklikt, moet deze weten hoe hij zich het best kan navigeren. Dat bereik je niet alleen met overzichtelijk design, maar ook met de juiste structurering van pagina’s met een goede opbouw van marketing. Daarbij moet je bijvoorbeeld denken aan een duidelijk hoofdmenu, dat je met een zoekbalk leidt naar verschillende andere pagina’s op je site. Deze leiden je klant naar de verschillende diensten en producten die jouw bedrijf biedt.

Meer of minder conversies

Je website presteert beter met een goede structuur. Dat zie je niet alleen terug in de aantallen conversies, maar ook in het effect dat je zoekmachine optimalisatie heeft. Deze processen hebben allemaal iets met elkaar te maken. Wanneer je klant niet snel genoeg op de juiste pagina terecht komt, zal deze op zoek gaan naar de diensten van een concurrent. Dit leidt tot minder conversies en daarmee tot een lagere ranking in Google. Daarom is het slim om aandacht te besteden aan de navigatiestructuur op je website.

Denk aan je doelgroep

Wanneer je jouw navigatiestructuur goed wil opbouwen, is het slim om aan je doelgroep te denken. Je moet weten waar jouw specifieke doelgroep naar op zoek is. Als je pagina’s inricht voor producten waar ze niet op zitten te wachten, krijg je daar ook geen conversies voor terug. Wie te maken heeft met zakelijke klanten kan bijvoorbeeld op de hoofdpagina prominent verwijzen naar een offerte, terwijl een particuliere klant juist meer informatie wil.

Web design
Website ontwikkelen

Webdesign structuur laten inrichten

Het is lastig om de structuur van je website zelf in te richten, terwijl je ook nog met andere zaken bezig bent. Je kan er ook voor kiezen om een online marketing bureau als Caramelo Media hiernaar te laten kijken. Wij analyseren jouw doelgroep en bouwen aan een navigatiestructuur vanuit hun wensen. Onze webdesigners hebben veel ervaring met het bouwen van een overzichtelijke website die jouw bezoekers eenvoudig leidt naar jouw producten en contentmarketing.

Webdesign door Caramelo Media

Wil jij een website laten bouwen of je oude updaten met een efficiënte structuur? Caramelo Media laat jou je doelgroep beter bedienen, wat zorgt voor meer conversies op jouw website. Wil je weten hoe wij een navigatiestructuur inrichten? Neem dan contact met ons op en ga in gesprek met onze ervaren designers en marketeers.

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=