Deze online verdienmodellen halen geld uit je website

online verdienmodel geld verdienen

Het is iets dat vaak in je hoofd zit, maar je weet niet waar je moet beginnen: het vinden van online verdienmodellen voor je website. Er eentje bouwen is één, maar hoe zorg je ervoor dat je site ook wat oplevert? Zeker in een tijd waarin je inkomsten achter kunnen lopen, is het slim te zoeken naar andere manieren om geld te verdienen. Dus: hoe maak je van je website een community waar mensen iets aan uit willen geven?

Online geld verdienen

Een antwoord vinden op die vraag is niet makkelijk, maar lang niet zo moeilijk als je misschien denkt. Geld online verdienen is geen onneembare horde en wordt lang niet altijd als irritant ervaren door je klanten. Je moet er vooral achter komen wat voor soort doelgroep je aanspreekt. Want niet iedereen is ervoor te porren om geld te betalen voor online content, waarvan zij denken dat ze sowieso wel recht op hebben. Denk daar dus goed over na voordat je online verdienmodellen inzet.

Online geld verdienen

Member worden

Als je doelgroep het leuk vindt om bij een groep of community te horen, kan je ervoor kiezen ‘online memberschip’ mogelijk te maken. Klanten die member worden krijgen bijvoorbeeld korting op producten of kunnen meer blogs op je website lezen. Voor dit speciale membership betalen ze maandelijks een bepaald bedrag. Let wel op: members kunnen natuurlijk ook tussentijds opzeggen. Dus afhankelijk van hoeveel mogelijkheden je jouw leden daarvoor geeft, hoe minder zeker je online inkomsten zijn.

Betaalde training

Naast bepaalde content achter een betaalmuur zetten, is het natuurlijk ook mogelijk om een online programma te laten bouwen. Wil je bijvoorbeeld je kennis delen met je klanten? Door een online cursus of training op te zetten creëer je een platform waar klanten iets kunnen leren, of een dienst afnemen. Je moet op zo’n betaald platform wel actief optreden als coach en dus echt iets te melden hebben. Door stap voor stap je publiek meer te bieden, zet je een service op die het waard is om voor te betalen.

Webshop of affiliate marketing

Eén van de meer bekende manieren om online geld te verdienen is natuurlijk via affiliate marketing. Dit doe je bijvoorbeeld door een soort webshop in te richten waar je producten uit andere online shops verkoopt. Via jouw website leid je klanten naar de originele leverancier. Zo krijg jij een deel van de inkomsten. Online verkopen was in de afgelopen jaren al aan een opmars bezig, maar tijdens de coronacrisis is dit alleen maar toegenomen. Om hierop in te spelen kan je natuurlijk ook eigen producten verkopen in een webshop.

Interesse in online verdienmodellen?

Heb jij ook interesse gekregen in online verdienmodellen? Caramelo Media kan je helpen in de voorbereiding, én bij het bouwen van je webshop of website. Wij komen erachter waar jouw doelgroep op zit te wachten en hoe we jouw website het best in kunnen richten. Kom snel met onze marketeers in contact om de mogelijkheden voor je bedrijf te bespreken!

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=