Social media optimalisatie: testen, testen, testen

social media optimalisatie

Je bent actief op social media en hebt net je campagne online gezet, maar dan? Ben je dan klaar? Dan begint het pas. Optimaliseren is essentieel om resultaten te behalen met je social media campagnes, maar dat is niet even makkelijk. Voor de optimale campagne moet je testen, en nog eens testen. Wij helpen je graag op weg naar een succesvolle campagne.

Snelle resultaten

Adverteren via Facebook en Instagram, het is een veelgebruikt middel onder bedrijven om nieuwe producten te promoten of een band op te bouwen met de doelgroep. Maar even een campagne in elkaar zetten en achterover leunen is niet de succesvolle tactiek. Snelle resultaten boeken met Facebook is zonde, want op de lange termijn bereik je er niets mee. Zeker niet als je bedenkt hoe lastig het is de doelgroep goed aan te spreken. En die doelgroep verandert ook nog eens.

Test opzetten

Om die optimale Facebookcampagne op te zetten zul je moeten testen. Op basis van wat je al weet van de doelgroep en eventuele analyse van eerdere campagnes kom je met een idee. Bijvoorbeeld om de doelgroep op basis van locatie, geslacht of leeftijd uit te breiden. Dit voer je vervolgens door in de campagne en met de nieuwe inzichten die de campagne je geeft kun je verder optimaliseren.

Vervolgtest

De test was een succes, door de uitbreiding van je doelgroep heb je 25% meer websitebezoekers binnengehaald met je campagne via Facebook. De inzichten die je hebt meegenomen zijn heel waardevol, maar ook nu is achteroverleunen geen optie. Want het is direct tijd voor een vervolgtest. Misschien heb je wel een idee ontwikkeld vanuit de vorige campagne, of is er nog een aspect dat je wilt testen. En zo kun je blijven testen om te optimaliseren. Soms vanuit opgedane kennis, maar het kan ook zijn dat je een creatieve ingeving hebt die je wilt uitproberen. Zo haal je alles uit jouw social media campagnes.

Hulp nodig met je social media strategie?

Wil jij ook optimale campagnes inzetten via Facebook en Instagram maar weet je niet goed hoe? Wij helpen je graag met het opzetten van een succesvolle strategie voor social media marketing en proberen deze constant te optimaliseren. Zo haal je alles uit jouw marketingplan. Voor meer informatie of vragen kun je altijd bij ons terecht. We bekijken graag hoe we jouw bedrijf verder kunnen helpen.

social media optimalisatie
contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=