Social Media als e-commerce

Social Commerce

Het is de volgende stap in de overname van de grote Social Media bedrijven: Social Commerce. Naast betrokkenheid vergroten, naamsbekendheid krijgen en bezoekers naar je website krijgen wordt conversie de nieuwe stap voor de grootste mediakanalen van deze tijd. Het betekent een nieuw tijdperk, waarin alles geïntegreerd zit in hetzelfde platform. Maar is jouw bedrijf al klaar voor deze nieuwe stap?

Aankopen via Social Media

Facebook, LinkedIn en Instagram als verkoopplatform, ook in Nederland wordt hier steeds meer aan gewerkt. Waar Social Media al door velen werd gebruikt om inspiratie op te doen voordat ze daadwerkelijk iets kopen is het nu tijd voor de volgende stap. Door middel van een marketplace kunnen bezoekers van Facebook of Instagram direct doorgestuurd naar een plek om een product te kopen, zonder het platform te verlaten. Hoewel dit voor Instagram nog wordt getest in Amerika lijkt dit een kwestie van tijd voor het hier ook beschikbaar is.

Verklein de customer journey

De customer journey, de weg die een klant aflegt van het eerste zoekmoment tot de definitieve aankoop is een complex geheel. Door deze zo kort mogelijk te maken wordt de kans op daadwerkelijke conversie vergroot. Iedere stap die een potentiële klant moet zetten kan er voor zorgen dat deze afhaakt. Door alles op één platform aan te bieden wordt de customer journey kleiner en wordt de kans dat een bezoeker iets leuks ziet en dit direct koopt een stuk groter.

Inspelen op Social commerce

Maar hoe maak je jezelf klaar voor dit nieuwe tijdperk van kortere lijntjes en samensmelting van kanalen? Buiten dat je hier als organisatie intern op voorbereid moet zijn moet je ook opletten hoe je jezelf positioneert op de Social Media kanalen. Zo moet je jouw producten op laten vallen op social media met de juiste campagnes. Ook toegankelijkheid is van belang, dit kun je doen door de consument bij jouw producten te betrekken met behulp van User Generated Content. Tenslotte is het vooral belangrijk te kijken welke platformen voor jouw bedrijf nuttig zijn, in plaats van je producten op ieder platform te gooien. Kijk waar je doelgroep zit en target goed.

Jouw producten op Socal Media

Wil jij ook inspelen op de conversieverhogende stappen die Social Media aan het zetten is? Wij helpen je graag met de strategie en content van jouw Social Media kanalen. Voor meer informatie over het inzetten van Social Media of vragen over de kansen voor jouw bedrijf kun je altijd contact met ons opnemen. We kijken graag hoe we jou verder kunnen helpen.

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=