In-market doelgroepen in Google Ads

Het selecteren van de juiste doelgroep is de heilige graal voor iedere ondernemer. Zeker bij het gebruik van Google Ads, waar je betaalt voor je advertenties, is dit erg belangrijk. Een van de talloze mogelijkheden die momenteel wordt aangeboden, is het inzetten van in-market doelgroepen. Deze door machine-learning samengestelde doelgroep kan jou helpen met het bereiken van de juiste mensen. Wij leggen je graag uit wat een in-market doelgroep inhoudt en hoe dit jou kan helpen.

Koopintentie

 

Een in-market doelgroep is een doelgroep die wordt gebaseerd op de aankoopintentie van mensen. Door te kijken naar de zoek- en browsergeschiedenis kan Google bepalen hoever iemand is in het aankoopproces. Iemand die bijvoorbeeld al weken online onderzoek heeft gedaan naar een auto heeft meer kans om er daadwerkelijk een aan te schaffen dan iemand die voor het eerst zoekt. Als ondernemer wil jij natuurlijk liever dat jouw advertentie wordt getoond aan iemand die op het punt staat iets te kopen, en dat is precies wat targeting op een in-market doelgroep beoogt.

Lagere kosten, meer resultaat

Wanneer je adverteert aan mensen waarbij de koopintentie hoog ligt, is de kans groter dat mensen op je advertentie klikken. Ze zijn immers op zoek naar een aanbieder. Je kunt bovendien de advertentie aanpassen op die koopintentie, waardoor uiteindelijk de verkopen ook hoger moeten zijn. Meer resultaat dus, en aangezien er geen extra kosten zijn verbonden aan het gebruik van in-market doelgroepen, ook lagere kosten per advertentie. Hou er echter wel rekening mee dat je bereik beperkter is en je nog altijd flink moet concurreren om de klik van je potentiële klant.

Segmenten kiezen

Bij het inzetten van in-market doelgroepen kun je verschillende segmenten selecteren. Google kijkt vervolgens naar de zoekhistorie van mensen binnen dat segment. Je kunt naast hoofdcategorieën ook diverse subcategorieën instellen, maar hoe specifieker je gaat, hoe kleiner je doelgroep wordt. Via doelgroepinsights in Google Ads kun je ook bekijken welke doelgroepen passen bij jouw product of dienst. Daarnaast kan het combineren van in-market en remarketing doelgroepen goede resultaten opleveren. Je combineert immers mensen die geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van een product met mensen die geïnteresseerd zijn in jouw merk.

Kies jouw in-market doelgroep!

Wil jij ook meer resultaat halen uit je advertenties in Google Ads? Dan is het kiezen van een geschikte doelgroep van belang. De in-market doelgroepen kunnen je hierbij helpen. Hulp nodig bij het opzetten van je Google Ads campagnes? Wij helpen je graag met het optimaliseren van jouw online marketing! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=