Drie gouden online marketing tips

drie gouden online marketing tips

Altijd al willen weten hoe jij als lokale ondernemer online marketing het best kunt inzetten? Wij geven jou vandaag drie gouden online marketing tips!

Creëer regelmatig waardevolle content

Het regelmatig creëren van waardevolle content is belangrijk voor de relatie met je doelgroep en je vindbaarheid binnen Google. Presenteer jezelf als expert en laat zien dat jij graag je kennis deelt met je doelgroep. Door je kennis te delen laat je zien dat je weet wat er speelt binnen jouw vakgebied. Dit creëert vertrouwen bij je doelgroep. Doe dit in combinatie met diverse online kanalen om het effect te vergroten.

Meet al je resultaten

Het grote voordeel van online marketing is dat je alles kunt meten. Zo is het mogelijk om met Google Analytics te zien hoe veel gebruikers er op je website terecht zijn gekomen en via welk kanaal, waar je bezoekers vandaan komen, wat het bouncepercentage is per pagina en ga zo maar door. Vergeet niet om specifieke doelen hierbij te definiëren en in te stellen. Google Analytics verzamelt een hoop informatie voor jou, maar door specifieke doelen in te stellen kun je je resultaten goed meetbaar maken.

Lokaal adverteren

We merken dat veel mensen denken dat alleen bedrijven met een groot budget online kunnen adverteren. Juist als kleinere onderneming kun je prima advertenties onderdeel maken van je online marketing strategie. Als lokale ondernemer kun je juist goed specifiek targetten op je doelgroep. Stel je hebt een bedrijf in Tilburg, dan kun je je advertenties eenvoudig in Tilburg laten weergeven. Daarnaast kun je je doelgroep nog specifieker maken door te targetten op leeftijd, geslacht en/of interesses. Zo bereik je precies de doelgroep die wil bereiken en heb je geen last van zogeheten waste. Je kunt ook investeren in lokale SEO 

Wil jij online marketing inzetten?

De kunst van online marketing is het slim inzetten van online middelen, zodat deze omgezet kunnen worden in meer rendement voor je bedrijf. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van online marketing? Neem dan gerust contact met ons op, dan plannen we een vrijblijvende afspraak!

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=