Wat voor beeldmateriaal scoort op Social Media?

Beeldmateriaal Sociale Media

Beeld gaat boven tekst, dat is een gouden regel op social media. Maar nu iedereen op de visuele toer gaat moet je toch onderscheidend kunnen blijven. Wat voor beeldmateriaal laat mensen even stilstaan? Met welke visuele content ga jij je conversies verhogen? Met andere woorden: wat voor beeldmateriaal scoort op Social Media?

Persoonlijke touch met een selfie

Mensen willen graag op een persoonlijke manier benaderd worden, dat voelt vertrouwd en geeft herkenning. De mens achter het merk laten zien kan dan goed helpen. Dat kan natuurlijk het beste met een selfie, waarbij je als het ware direct met de persoon in contact bent. Dat levert bovendien meer interactie op, en dat is toch de eerste stap naar die nieuwe klant.

Meme-humor

Humor is altijd een van de succesvolle kenmerken van advertenties, ook op Social Media. Je kunt hiervoor beeld en tekst uitstekend met elkaar combineren in de vorm van een meme. Weliswaar niet altijd geschikt maar zorgt wel vaak voor een lach op het gezicht van je volgers, en dat zorgt voor een betere herinnering van je merk.

Bewegend beeld: gifjes

In de categorie succesvol beeldmateriaal staat bewegend beeld misschien wel bovenaan. Uitgebreide video’s worden echter niet altijd bekeken en mensen willen zeker op Social Media weer snel door. Het gifje is hiervoor de uitkomst. Simpel zelf te maken en een garantie voor aandacht. Op Instagram worden uiteraard ook vaak boomerangs ingezet als bewegend beeld.

TikTok Marketing
Instagram Marketing

TikTok en Insta Reels

Een andere vorm van bewegend beeld zijn de nieuwkomers op het strijdveld van de Social Media die iedereen omver blazen: TikTok, en in mindere mate de Instagram Reels. We gaven eerder al aan hoe je ook als bedrijf handig gebruik kan maken van het immens populaire filmpjeskanaal TikTok en hoe Instagram hier handig op inspeelt met de Reels. Ideaal voor veel bereik en aandacht.

Jouw visuele succesformule

Benut jij alle kansen op Social Media al? De best werkende beeldmaterialen kunnen jou helpen om je strategie optimaal uit te zetten. We helpen je graag bij de zoektocht naar de succesformule voor jouw Social Media marketing. Kom gerust eens langs om kennis te maken en te bekijken hoe we jou verder kunnen helpen.

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=