Alles over de LinkedIn functie Creator Mode

Linkedin Creator Mode

LinkedIn is al langere tijd onderweg om een van de belangrijkste sociale platformen te worden voor bedrijven. Niet alleen vanwege de zakelijke markt die zich er constant beweegt, ook vanwege de mogelijkheden die LinkedIn steeds meer aanbiedt. Daar wordt weer een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd met de komst van LinkedIn Creator Mode. Maar wat is het en wat doet het?

Engagement

Zoals de naam al doet vermoeden is LinkedIn Creator Mode er vooral voor de contentmakers van deze wereld. Deze zijn altijd op zoek naar engagement van hun doelgroep/publiek en dat was tot voor kort niet weggelegd op het zakelijke LinkedIn. Tot nu. De Creator Mode zorgt ervoor dat je onder meer je volgers kunt laten groeien en zo ook maar engagement kunt genereren op je posts. 

linkedin creator mode

Mogelijkheden

De Creator Mode is vooral een layout optimalisatie voor mensen om te laten zien waarmee ze bezig zijn en wat mensen qua content van ze kunnen verwachten. Door gebruik te maken van de LinkedIn Creator Mode krijg je namelijk de volgende mogelijkheden:

Volgers in plaats van connecties

In plaats van ‘Connectie maken’ staat er op je profiel een knop met ‘Volgen’. Het aantal volgers wordt bovendien net als bij Instagram en Twitter weergegeven op je profiel.

Profiel

De inrichting van je profiel verandert ook. Zo komen de onderdelen ‘Uitgelicht en activiteit’ prominenter en hoger in beeld en gaat je eigen info wat omlaag. Je content komt dus als eerste aan bod. Bovendien kun je de onderwerpen waarover je dingen plaatst laten terugkomen in je profielintro.

Eigen content

Tenslotte wordt ook uitsluitend jouw eigen content weergegeven onder de kop ‘Activiteit’. Dus geen likes of commentaar meer wat je bij andere posts hebt geplaatst. Het draait om jouw eigen content.

Beginnen met Creator Mode

Om jouw LinkedIn om te zetten naar een heuse content creator versie kun je in het menu bij ‘Profiel weergeven’ naar je eigen dashboard gaan. Hier kun je eenvoudig de Creatormodus aan of uit zetten. Wees niet getreurd als je de optie nog niet hebt, deze wordt zoals alle updates langzaamaan uitgerold over alle gebruikers. Om de modus uit te schakelen kun je ook de primaire handeling ‘Volgen’ uitschakelen wanneer leden jouw profiel bekijken of wanneer je de instelling van je volgers aanpast van iedereen op LinkedIn naar jouw connecties.

Alles uit LinkedIn halen?

Wil jij alles uit je LinkedIn halen en meer met je profiel doen? De Creator Mode helpt jou aan meer engagement en kan jou aan een groter bereik helpen.

Benieuwd naar andere mogelijkheden over dit platform? Lees dan meer over LinkedIn marketing of neem direct contact met ons op voor de mogelijkheden!

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=