Wat kan jongerenhype TikTok voor jou betekenen?

TikTok

Dansvideo’s, imitaties, creatieve filmpjes, niet persé iets waar je als bedrijf iets mee kunt. Toch is de nieuwe mateloos populaire app TikTok een interessant kanaal voor ondernemers. Want het bereik is absoluut de moeite waard eens verder te kijken naar de mogelijkheden. Dus luidt de vraag: wat kan jouw bedrijf met TikTok?

Populair bij jongere doelgroep

De populariteit van TikTok is voornamelijk gefocust op de jongeren. Het overgrote gedeelte aan gebruikers valt dan ook in de categorie 16 tot 24 jaar. Zij maken zelf filmpjes, bekijken en liken anderen en zorgen zo voor een behoorlijk bereik. En dat is iets wat interessant is voor een ondernemer, zeker als jongeren zich in jouw doelgroep bevinden.

Scoren met naamsbekendheid

Maandelijks 100 miljard bekeken video’s. Dat is een aardig bereik voor een relatief nieuwe app. En waar veel bereik is, ligt ook de kans op het vergroten van je naamsbekendheid. Want ook bedrijven kunnen zich mengen op TikTok. Je kunt namelijk net als op de andere sociale kanalen adverteren en dat kan je behoorlijk wat nieuwe kennismakingen met je doelgroep opleveren. En dat is voor het opbouwen van je merk natuurlijk altijd goed.

Toevoeging op je social media strategie

De vele gebruikers in de specifieke doelgroep, het feit dat de gebruikers dagelijks gemiddeld een uur actief zijn en het overgrote deel daarvan spendeert aan andermans video’s bekijken, het zijn allemaal succesfactoren voor een mogelijk marketingkanaal. Het maakt TikTok een interessante toevoeging voor je social media strategie. Voor het opbouwen van je merk, specifiek gericht op de jongeren. Dus daag de gebruikers uit met een challenge, laat jouw bedrijf van een andere kant zien en voor je het weet ga je viral met je bedrijf op TikTok.

Aan de slag met TikTok?

Wil jij de mogelijkheden van TikTok gaan benutten voor jouw social media strategie? Of ben je benieuwd hoe dit kan aanvullen op je bestaande campagnes? Dan kijken we graag samen met jou naar de best mogelijke strategie voor jouw bedrijf. We bekijken waar je staat en waar je heen wilt en hoe TikTok of de andere social media kanalen hier in past. Neem gerust contact op om ons kennis te maken.

TikTok
contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=