Vertouwen kweken met FAQ

FAQ

De kracht van de over ons-pagina, in een eerdere blog kon je lezen hoe je deze pagina kunt gebruiken om vertrouwen op te bouwen met je klant. Maar hoe geef je daar invulling aan? Met behulp van de Frequently Asked Questions. Wij leggen je graag uit hoe je deze veelgestelde vragen kunt inzetten om vertrouwen op te bouwen met je potentiële klanten.

Persoonlijke connectie via FAQFAQ

Naast dat je op een over-ons pagina moet aangeven wat je doet en hoe je onderscheidend bent moet je ook vertrouwen kweken bij je bezoekers. Daarvoor moet je op zoek naar een connectie tussen jou en een bezoeker. En dan moet je dus iets over jezelf vertellen. Maar het voelt nogal ongemakkelijk om op je website te zetten hoe goed je wel niet bent. Zeker als niemand daar om vraagt. En daar komt de FAQ van pas. Door deze te gebruiken op je over-ons pagina kun je jezelf voorstellen. Denk hierbij aan vragen als waarom ben je dit bedrijf gestart, wat vind je het mooiste aan je werk. Zo kun je wat meer over jezelf vertellen zonder dat het schreeuwerig of ongemakkelijk wordt. En kun je toch die persoonlijke connectie maken.

Relevante antwoorden

De FAQ zijn een leuke houvast voor op je pagina, maar het draait uiteindelijk om je antwoorden. Want daarin moeten mensen zich herkennen. Dus moeten je antwoorden relevant zijn voor je doelgroep en aansluiten bij hun ideeën. Daarvoor is het cruciaal dat je weet wie je klanten zijn. Dan kun je op zoek naar de connectie. En die laat je terugkomen in de antwoorden op je FAQ. Dus vertellen over je verzameling flippo’s als je klanten meer geïnteresseerd zijn in auto’s is dan minder verstandig. Vertel dan liever over de gedeelde passie voor goede maatpakken. Bij wijze van dan.

Ben beeldend

Als je weet waarover je antwoorden moeten gaan is het nu nog zaak hoe je dit gaat vormgeven. En daar komt de beeldende taal om de hoek kijken. Concreet zijn, voorbeelden noemen, daarin gaan mensen zich herkennen. Geen algemene verhalen over hoe graag je klanten beter wil maken, maar een situatie benoemen waar dat uit blijkt. Hoe concreter hoe beter, want dat willen bezoekers lezen. Dat ze precies weten wat je bedoelt en het gevoel op kunnen roepen. Dan zien ze jou als de beste optie voor het product of dienst waar ze op zoek naar zijn.

Bouw een connectie met je klanten

Wil jij ook graag een connectie opbouwen met je klanten via je website? De over-ons pagina is hiervoor uitstekend geschikt en met behulp van FAQ kun je dit prima vormgeven. Heb jij hulp nodig bij het invulling geven van je website? Dan helpen wij jou graag. We stellen de juiste teksten voor je op en zorgen ervoor dat klanten voor jou willen kiezen. Voor meer informatie of vragen over onze diensten kun je altijd contact met ons opnemen. We kijken graag hoe we jou verder kunnen helpen.

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=