Wat is de kracht van een goede ‘over ons’- pagina?

Op bijna iedere website vind je hem wel ergens bovenaan of onderin de pagina: de over ons-pagina. Wat je hier treft? Een vaak saai riedeltje over wie de personen achter het bedrijf zijn en een in elkaar gekunstelde missie en visie. Niemand die ernaar kijkt, niemand die er door geraakt wordt. Terwijl deze pagina ook het begin kan zijn van een goede klantrelatie. Maar wat is nou de kracht van een goede over ons-pagina? We leggen het je uit.

Vertrouwen kweken

Het lijkt een onzinnige opvulling van je website, maar de over ons-pagina kan veel waard zijn voor je business. Bezoekers van je website willen namelijk weten of je te vertrouwen bent en die zoektocht naar informatie leidt ze vaak naar je over ons-pagina. Daar kun je een band opbouwen met een potentiële klant. Als een bezoeker jouw verhaal leest en het is herkenbaar en het sluit aan op het probleem waarvoor ze op je website zijn, heb je gelijk een klik. En die klik is het begin van je klantrelatie.

Concreet en onderscheidend

Hoe maak je dan een goede over ons pagina? Belangrijk hierbij is dat je geen slap verhaal neerzet met hele stukken tekst, maar concreet bent. Wat doe je precies, en vooral, wat houden klanten aan het einde van de rit over als ze voor jou kiezen? Als je dit kort en bondig weet te beschrijven hebben bezoekers gelijk een idee over wat ze bij jou kunnen verwachten. Daarbij is het belangrijk om te benoemen waarin jij anders bent dan je concurrenten. Wat maakt jou uniek? Dit zorgt ervoor dat ze voor jou willen gaan en niet naar de eerste de beste concurrent stappen.

Persoonlijke touch

Zoals gezegd gaat de over ons-pagina om het opbouwen van een band met je klant. Daarvoor moet je op hetzelfde niveau komen als je websitebezoekers. Dit kun je doen door een persoonlijke link te maken. Geef aan hoe jij tot dit bedrijf gekomen bent, waarom je doet wat je doet. Maak het ook hier weer concreet, zodat mensen zich er aan kunnen relateren. Als ze jouw verhaal lezen en het herkennen worden ze geraakt en heb je het vertrouwen een flinke boost gegeven. Dan ben jij degene waar ze naar zochten.

Bouw vertrouwen op

Wil jij ook dat bezoekers van je website vertrouwen krijgen in jouw product of diensten? De manier waarop je website is opgebouwd en pagina’s zijn gevuld zijn daar cruciaal in. Wij helpen je graag met het opstellen van de juiste teksten zodat bezoekers voor jou kiezen. Voor meer informatie of vragen kun je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag verder met al jouw online marketingactiviteiten.

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=