De nieuwe privacywetgeving (AVG)

privacywetgeving avg

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe privacywetgeving in werking, bekend als “Algemene Vordering Gegevensbescherming” (AVG) of “General data protection regulation” (GDPR) in het Engels. Deze nieuwe Europese privacywet biedt een betere bescherming van persoonsgegevens en klanten. Harde regels over wat er precies wel en niet mag, zijn erg uitgebreid. Dit maakt dat het lastig is om je echt voor te bereiden op de invoering van deze wet. Wij lichten in deze blog toe welke stappen je als ondernemer moet ondernemen om te voldoen aan de AVG wet.

Privacystatement vermelden op de website

Het is belangrijk om een helder privacystatement te vermelden op je website. In deze privacyverklaring licht je toe aan bezoekers hoe je om gaat met hun gegevens en hoe je ervoor zorgt dat je hun privacy zo veel mogelijk respecteert.

Beveiligde SSL-verbinding op je website instellen

Alle pagina’s op je website moeten goed beveiligd zijn. Dit is gemakkelijk te doen door een SSL-certificaat (https) aan te vragen bij een certificaatautoriteit en te laten installeren door je webhostingprovider. Ook helpt een SSL-certificaat bij je vindbaarheid in zoekmachines. Vanaf juli 2018 worden consumenten gewaarschuwd als de website onveilig is (http). Dus zorg ervoor dat je op tijd ingrijpt!

Oude mails verwijderen

Het is verstandig om je e-mailinbox op te frissen. Mailtjes van een jaar geleden (of nog eerder) kunnen persoonsgegevens bevatten, zoals een e-mailadres, adres en telefoonnummer.

Persoonsgegevens vernietigen

Het kan ook voorkomen dat je offline persoonsgegevens hebt bewaard. Denk hierbij aan gegevens van je medewerkers, zoals salarisadministratie. Gegevens van oude medewerkers kun je beter verwijderen door een papiervernietiger te gebruiken. Zo ben je er zeker van dat alle gegevens zijn vernietigd.

AVG proof?

Bovenstaande punten zijn slechts kleinere aspecten. Wij adviseren om contact op te nemen met je webhostingprovider, zodat je zeker weet wat je te doen staat. Ook kun je hier klikken om te bekijken wat je nog moet doen om te voldoen aan de AVG wetgeving. Kun je nog hulp gebruiken om jouw website te beveiligen? Wij helpen je graag verder, zodat jouw website helemaal klaar is voor de privacywetgeving. Neem gerust contact met ons!

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=