Focus op mobiel

mobielvriendelijkheid

Bijna iedere ondernemer is op de hoogte van de vele voordelen van een website. Maar weet je ook dat steeds meer mensen hun mobiele telefoon gebruiken? Het is belangrijk om als ondernemer ook hierop in te spelen, aangezien de impact van mobiel steeds groter wordt. Daarnaast kan het zo zijn dat concurrenten beginnen met mobile first, waardoor je achterloopt op een mobielvriendelijke website. Bezoekers zullen sneller je website verlaten, omdat het niet snel genoeg werkt. Wij geven je graag meer informatie over mobielvriendelijke websites en gebruikers.

Mobiele zoekopdrachten

mobielvriendelijkheid

Veel mensen maken gebruik van hun mobiele telefoon bij het uitvoeren van zoekopdrachten. Geen wonder dat er meer focus moet komen op mobiele telefoons. Voorheen ging men zoekopdrachten uitvoeren op de desktop en laptop. Momenteel maken meer mensen gebruik van hun smartphone. Dat is veel sneller, gemakkelijk en ideaal als je onderweg bent. Echter ervaren mobiele gebruikers dat het soms niet zo snel en gemakkelijk gaat als zij verwachten. Daar moet anno 2018 een verandering in komen!

Het is van groot belang dat websites op een smartphone goed werken. Het is niet alleen fijn voor de bezoekers dat een website goed werkt op hun mobiel, ook Google beloont dit. Google zorgt ervoor dat mobielvriendelijke websites hoger ranken dan websites die niet geschikt zijn voor mobiel. Daar liggen de kansen voor ondernemers!

Mobielvriendelijke website

Nu je op de hoogte bent van mobile first, is het belangrijk om je website mobielvriendelijk te maken. Wanneer je website niet goed werkt, zullen bezoekers sneller afhaken en overstappen naar een concurrent die wel een mobielvriendelijke website heeft. Een mobielvriendelijke website hoort content te hebben die noodzakelijk is voor de bezoeker. Het is verstandig om je in te leven in de bezoeker en waar hij of zij op zoek naar is. Daarnaast moet een mobielvriendelijke website zo snel mogelijk laden op een smartphone, anders haken bezoekers af. Dit betekent dat er zo min mogelijk afbeeldingen, sliders of animaties gebruikt moeten worden. Kortom, je hebt alleen maar voordelen door het opstellen van een mobielvriendelijke website!

Interesse?

Heb je zelf behoefte aan een website die compleet gericht is op mobile first en klaar is voor de toekomst? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder bij het opstellen van een responsive website!

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=