Facebook introduceert nieuwe universele chatfunctie

Wil jij het contact met je klanten optimaliseren? Facebook introduceert een nieuwe functie die het mogelijk maakt jouw Facebook-pagina te koppelen aan je Whatsapp, Messenger en Instagram account. Ben je benieuwd? Wij leggen je graag alles uit over deze nieuwe functie!

Universele chatfunctie

“Niemand wil tegenwoordig nog een app installeren of bellen om contact met een bedrijf te krijgen”, zei Mark Zuckerberg tijdens het Facebooks jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie F8. Om dit te realiseren creëerde Facebook een nieuwe instelling: de universele chatfunctie. De nieuwe chatfunctie zal gaan werken als het voeren van een telefoongesprek. Je hoeft dan ook niet te weten bij welke gsm-operator diegene zit. Je belt hem gewoon. Hetzelfde geldt voor de nieuwe functie van Facebook. Het bericht zal gewoon aankomen, ongeacht welke app (Whatsapp, Messenger of Instagram) de ander gebruikt.

Optimalisering klantencontact

Met deze nieuwe functie gelooft Facebook het klantencontact van bedrijven te kunnen optimaliseren. Messaging-apps hebben zich ontwikkeld tot de meest populaire applicaties op onze smartphones. Door Facebook aan Whatsapp, Messenger en Instagram te koppelen ontstaat er een netwerk van Messaging-apps. Mensen laten een reactie achter en deze komt dan direct binnen via bijvoorbeeld Whatsapp. Dit zorgt ervoor dat bedrijven sneller kunnen reageren en gemakkelijker in contact kunnen komen met hun klanten.

WhatsApp Business-app

WhatsApp Business is een app speciaal ontwikkeld voor middelgrote en grote bedrijven. Het biedt hen de mogelijkheid snel, veilig en betrouwbaar te communiceren met klanten wereldwijd. Creëer een bedrijfsprofiel met handige informatie voor jouw klanten, zoals het adres en een omschrijving van je bedrijf. Je kunt hier nog ook het e-mailadres en website van jouw onderneming aan toevoegen.

Accounts koppelen

Door je WhatsApp Business API-account aan je Facebook-pagina te koppelen kun je advertenties uitvoeren die doorklikken naar Whatsapp. Je leidt dan het verkeer naar je app en komt gemakkelijker in contact met je klanten. Door het volgen van een paar instructies kun je jouw WhatsApp Business API-account koppelen aan je Facebook-pagina. Op een bepaald moment kun je een doelstelling selecteren: Chatberichten, Conversaties of Verkeer. Kies wat voor jou het meest van toepassing en rondt de procedure af. Na het koppelen van je accounts zullen klanten sneller met jou in contact kunnen komen.

Beter in contact komen met je klanten?

Wil jij meer halen uit je klantencontact en het je klanten makkelijker maken om contact met je op te nemen? Wij helpen je graag met het optimaliseren van jouw klantencontact. Voor meer informatie of eventuele vragen kun je contact met ons opnemen. Wij helpen je dan graag verder.

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=