De invloed van het coronavirus op online marketing

De invloed van het coronavirus op online marketing

Regelmatig worden de maatregelingen betreffende het coronavirus veranderd, waardoor de consequenties nauwelijks te overzien zijn. Het heeft een impact op alles en dus vinden er ook veranderingen plaats op het gebied van online marketing. Caramelo Media bereidt jou en jouw bedrijf hier zo goed mogelijk op voor.

Verandering van gedrag

In onzekere tijden veranderen consumenten gegarandeerd van gedrag. Dit kan gebeuren op veel verschillende vlakken, bijvoorbeeld door het vertonen van risicomijdend gedrag. Mensen zijn namelijk geneigd geen drastische beslissingen te nemen wanneer zij niet zeker zijn van de uitkomsten. Dat maakt dit het ideale moment voor jou als onderneming om jouw bedrijf te promoten onder jouw bestaande klanten, bijvoorbeeld door middel van acties of extra advertenties.

Zoek- en koopgedrag

Ook heeft het coronavirus veel invloed op het zoekgedrag van consumenten online. Zoektermen met betrekking corona zijn op dit moment het meest populair. Door hier rekening mee te houden speel je alsnog in op de behoeftes van jouw doelgroep. Verder veranderen mensen van koopgedrag. Vakanties worden geannuleerd en in plaats daarvan worden fitnessapparaten gekocht. Dit is het gevolg van het feit dat mensen hun leven zo normaal mogelijk willen laten verlopen in deze verwarrende tijden en zich aanpassen aan de situatie.

Toename social media gebruik

Mensen zitten thuis, het is dus enkel vanzelfsprekend dat het social media gebruik van consumenten drastisch toeneemt. Je kunt hier als bedrijf van profiteren door jouw social media kanalen te optimaliseren. Plaats meer content, zorg voor meer conversatie en laat nieuwe mensen kennis maken met jouw bedrijf. Je kunt als bedrijf ook deze tijd benutten om een nieuw social media kanaal uit te proberen. Bekijk op welke kanalen jouw doelgroep het meest actief is en ga hiermee aan de slag. Jouw consumenten zullen dan misschien wel geen nieuwe keuzes maken, maar je kan hen hier wel alvast tot aansporen en inspireren.

De beste strategie voor jouw bedrijf

Wil jij als onderneming weten op welke manier jij het beste kan inspelen op alle veranderingen die momenteel afspelen? Dan kun je rekenen op Caramelo Media. Wij beschikken over alle benodigde kennis en vaardigheden om jou te helpen. Voor eventuele vragen of meer informatie kun je altijd contact opnemen. Wij helpen jou graag verder.

De invloed van het coronavirus op online marketing
contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=