Voordelen van bloggen voor ondernemers

blog

Steeds meer bedrijven beginnen met bloggen. Dit is een vorm van contentmarketing, waarbij je bedrijf regelmatig een extra boost krijgt op de website om je doelgroep aan te spreken. Met behulp van een goede blog, geef je informatie of tips aan jouw (potentiële) klanten. Op deze manier toon je jouw kennis en ervaring binnen het vakgebied. Maar wat zijn nou de voordelen van bloggen voor ondernemers? Wij leggen het graag uit in dit artikel.

Waarom bloggen?

Blogs zorgen voor een persoonlijke touch op jouw website, omdat het vanuit het perspectief van het bedrijf is geschreven. Echter is bloggen ook van groot belang bij bedrijven die hun kennis en ervaring willen delen met de buitenwereld. Je moet de lezer informatie geven waar zij wat aan hebben, zodat zij geïnspireerd raken. Denk hierbij aan interessante onderwerpen voor je doelgroep of een aantrekkelijke aanbieding. Hiermee kun je ook vragen om reacties aan jouw doelgroep, zodat je een dialoog met hen aangaat. Ook is bloggen goed voor je vindbaarheid, omdat Google je extra punten geeft voor nieuwe content. En je weet wat Google vindt van content: heerlijk! Kortom, door middel van blogs profiteer je als ondernemer van meerdere factoren voor de groei van je bedrijf!

Voordelen van bloggen

Bloggen als ondernemer heeft vele voordelen. Wij lichten de voordelen graag in een kort rijtje toe:

  1. Een bedrijf dat open en transparant communiceert met hun (potentiële) klant, wordt gezienals persoonlijk, eerlijk en betrouwbaar. Op deze manier zullen mensen veel sneller in contact met jouw bedrijf willen komen.
  2. Kennis en ervaring delen. Met behulp van blogs kun je jouw kennis en ervaring binnen de branche toelichten en beschrijven. Denk hierbij aan nieuwe ontwikkelingen binnen je bedrijf, apparatuur, locatie, gebeurtenissen, belangrijke evenementen, et cetera. Op deze manier geef je aan dat je up-to-date bent en je onderneming voorop loopt.
  3. Betere vindbaarheid. Zoekmachines zoals Google vinden het ‘heerlijk’ om blogs te zien, omdat dit nieuwe content is op jouw website. Een blog op je website kan leiden tot een hogere score in zoekmachines. Dit zal dus ook blijken uit de vindbaarheid van je website.
  4. Als je blogs zo interessant en leuk genoeg zijn dan zullen mensen dit ook zelf delen op hun sociale media kanalen, zoals Facebook, LinkedIn en Instagram. Op deze manier wordt er ook een boost gegeven aan jouw naamsbekendheid.

Wat kost bloggen?

Sommige ondernemers kiezen ervoor om zelf blogs te schrijven. In dit geval kost het alleen maar tijd. Als je geen tijd hebt om blogs te schrijven, kun je het ook uitbesteden aan een bureau die daar de expertise en kennis voor heeft. Heb je interesse in het uitbesteden van je blogs om zo meer bereik te genereren en te profiteren van de vele voordelen? Dan kun je contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder bij het schrijven van pakkende blogs voor jouw bedrijf.

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=