Tips voor effectieve Instagram marketing

Instagram Marketing

Instagram is inmiddels niet meer uit je online marketing strategie weg te denken. De nieuwste functies geven je nog meer mogelijkheden, mits je ze natuurlijk goed inzet. Instagram Stories en Instagram TV, waarbij je lange video’s kunt uploaden, zijn uitstekende manieren om het bereik van jouw merk te vergroten. Wij helpen je graag om je Instagram marketing effectiever en efficiënter te maken. In dit artikel laten we zien hoe jij met een paar simpele handelingen meer uit je Instagram kunt halen.

Optimale inzet van je story

Instagram Marketing

Een van de meest gebruikte mogelijkheden binnen Instagram is het plaatsen van een Story. Hiermee kun je kortstondig content delen die relevant is voor jouw publiek en de aandacht trekken. Eerder legden we je al uit dat dit soort content urgentie creëert en de doelgroep naar je toe trekt. Je kunt het bereik van je Story echter vrij eenvoudig vergroten. Door het gebruik van hashtags in je Story zorg je ervoor dat het beter vindbaar is. Je kunt tot wel tien hashtags toevoegen. Wil je niet dat ze het beeld verpesten? Verstop ze achter een gifje of sticker, zo blijven ze wel functioneel maar zie je ze niet!

Koppel de verschillende onderdelen

Voor een effectieve Instagram marketing is het belangrijk dat de losse onderdelen elkaar versterken. Koppel je Instagram TV account aan je Story door bijvoorbeeld een screenshot van een video met tekst in je Story te plaatsen. Zo stuur je volgers door van je Story naar Instagram TV en vergroot je het bereik. Je kunt ook je Story interessanter maken door een voorproefje op je account te plaatsen. Laat bijvoorbeeld slechts een deel van je Story zien of vervaag een afbeelding zodat je doelgroep getriggerd raakt om je Story in zijn volledigheid te bekijken. Door te verwijzen naar andere onderdelen creëer je een sterk geheel.

Contentplanning

Inmiddels is er voor Instagram ook een API beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van verschillende tools om je content in te plannen. Denk hierbij aan Hootsuite of Later. Zo kun je makkelijk posts voorbereiden en kun je in een keer een planning maken voor je Instagram marketing. Dit voorkomt dat je continu bezig bent nieuwe content te plaatsen, waardoor je jouw tijd efficiënter kunt indelen.

Je Instagram marketing optimaal benutten?

Wil jij Instagram zo effectief mogelijk inzetten om zoveel mogelijk resultaat te behalen? Of ben je op zoek naar de beste manier om je doelgroep te bereiken via Instagram? Wij helpen je graag met het realiseren van jouw marketing doelstellingen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=