Instagram zakelijk inzetten?

Instagram zakelijk inzetten

Wil jij als bedrijf Instagram gaan inzetten om meer naamsbekendheid te krijgen? Er gebeurt momenteel veel op digitaal, sociaal én visueel gebied en Instagram is dé plek waar al deze aspecten samenkomen. Wij vertellen jou wat je kunt doen om de beste resultaten uit dit social media kanaal te halen.

Maak een contentkalender

Een belangrijk onderdeel van social media marketing is continuïteit. Het zorgt namelijk voor herkenbaarheid en zichtbaarheid. Je maakt een contentkalender om voor jezelf het overzicht te behouden wanneer en welke content je op jouw Instagrampagina wilt plaatsen. Kies voor een programma dat voor jou je posts plaatst op de momenten waarop jij ze hebt ingepland. Dit voorkomt een hoop tijd en stress. Het creëren van een contentkalender kan enige tijd kosten, maar als ondernemer zijnde is het toch wel een noodzaak. Op de langere termijn zal je zien dat het je tijd bespaart en meer zichtbaarheid oplevert.

Instagram zakelijk inzetten

Gebruik stories

Het grootste voordeel van het gebruik van stories functie van Instagram is de interactie die je kan creëren met je doelgroep. Je betrekt als het ware je volgers bij jouw bedrijf en geeft hen de kans een gesprek aan te gaan. Dat wordt tegenwoordig zeer gewaardeerd door mensen. De stories worden vaak spontaan gemaakt en gedeeld. Dit maakt de content direct een stuk geloofwaardiger, waardoor mensen zichzelf hier vaker in herkennen. Je kunt je creativiteit vrij laten. Je kunt jouw Instagram stories creatiever maken door het verhaal en de visie van jouw bedrijf te delen. Dit kun je doen door gebruik te maken van storytelling.

Optimaliseer je biografie

Door een korte, maar duidelijke biografie geef je nieuwe volgers een kleine introductie van jouw bedrijf. Het doel van een biografie is dat het jouw doelgroep aanspreekt. Zorg ervoor dat jouw biografie in dezelfde tone-of-voice is als die van op je website. Volgers moeten kunnen zien waar jij voor staat, wat je aanbiedt en hoe ze het beste met jou in contact kunnen komen. Een biografie is een soort eerste kennismaking met jouw bedrijf, dus zorg ervoor dat het er eentje is die mensen zich positief zullen herinneren.

Aan de slag met Instagram

Wil jij Instagram inzetten voor jouw bedrijf? Of zoek je naar een partij om jouw social media marketing aan uit te besteden? Wij hebben alle benodigde kennis in huis om jou verder te helpen op het gebied van online marketing. Heb je vragen of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen. Wij helpen je graag verder.

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=