Hoe gaat videomarketing jou helpen?

Videomarketing

Boodschappen via beeld hebben tekst de afgelopen jaren behoorlijk ingehaald. Ook voor bedrijven word de meerwaarde steeds meer gezien als een reden om het in te zetten. Videomarketing wordt steeds volwassener, maar hoe gaat het jouw bedrijf helpen? En hoe zet jij het in. Want videomarketing is wat anders dan zomaar een filmpje schieten. Wij vertellen je alles over dit waardevolle marketingkanaal.

Invloed videomarketingVideomarketing

Video kan jouw bedrijf een flinke boost geven. Zo blijkt uit onderzoek van Rawshorts dat bijna tweederde van de mensen een product eerder koopt na het zien van een video. Je ontkomt sowieso bijna niet aan video, want bijna de helft van de mensen kijkt iedere week wel meer dan een uur naar video’s op Facebook of YouTube. In e-mails wordt de Click Throug Rate(CTR) zelfs verhoogd met 63%. Voldoende reden om eens aan videomarketing te denken dus.

Ondertiteling is onmisbaar

Nu duidelijk is dat je aan videomarketing moet doen, is het zaak om te zien waar je op moet letten bij het maken van video’s. Bedenk van tevoren goed hoe je jouw bedrijf in beeld wilt brengen en welke boodschap je over wilt brengen met de video. Dit kan een persoonlijke video zijn om contact te leggen met klanten, maar ook een testimonial waarbij je producten worden beoordeeld door klanten. Er is één ding in ieder geval cruciaal. 85% van de mensen op Facebook kijken video’s namelijk zonder geluid, dus ondertiteling is onmisbaar wil je jouw doelgroep goed bereiken.

Broadcast jouw video

Het kiezen van een kanaal is minstens zo belangrijk als het maken van de video. YouTube is lang niet meer het enige kanaal wat je kunt gebruiken, de resultaten op platformen als Twitter en Instagram laten zien dat video’s succesvol zijn. Zo wordt een video vele malen vaker gedeeld dan gewone tekst of afbeeldingen op Twitter en is de betrokkenheid op Instagram tweemaal zo hoog voor video’s dan op andere platformen. Let wel goed op hoelang je video is, niet ieder platform kan hetzelfde type video aan. Instagramvideo’s zijn gemiddeld minder dan 30 seconden, terwijl de ideale lengte op YouTube tussen de vijf en zeven minuten ligt. Beslis dus op tijd waar jouw video verspreid gaat worden.

Jouw video verspreiden?

Wil jij jouw bedrijf ook op een andere manier op de markt brengen en je doelgroep bereiken met beeld in plaats van tekst? Dan is het tijd voor de volgende stap in jouw videomarketing. Wij helpen je graag aan de beste resultaten voor jouw videocampagnes. Voor meer informatie of vragen kun je altijd contact met ons opnemen. We bekijken graag wat we voor jou kunnen betekenen.

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=