Buyer persona voor meer bereik

Als ondernemer wil je graag zoveel mogelijk mensen bereiken om je producten of diensten te verkopen. Toch is het van belang om je doelgroep te leren kennen en hen zo specifiek mogelijk te omschrijven. Dit kan door middel van een buyer persona. Dit is een gedetailleerd, fictief profiel van een kopend personage. Wanneer je dit personage op basis van gedrag en doelen omschrijft, heb je jouw favoriete klant te pakken! Wij leggen je graag uit wat het belang is van een buyer persona en hoe je deze kunt opstellen als ondernemer om meer rendement te halen uit jouw marketingactiviteiten en bedrijfsdoelstellingen.

Waarom buyer persona opstellen?

Een buyer persona helpt iedere ondernemer bij het kennen van zijn doelgroep, omdat je jouw doelgroep in leven brengt met een persona. Op deze manier behaal je meer rendement, omdat je weet wat hen interesseert, waar zij naar verlangen en wat zij juist niet leuk vinden. Op basis van deze punten kun je jouw marketingstrategie bepalen en meer resultaat behalen met minder inspanning. Wij adviseren om ieder kwartaal jou buyer persona te updaten, zodat je strategische beslissingen gemakkelijk vanuit je up-to-date persona kunt onderbouwen.

Buyer persona maken

Bij het maken van een buyer persona is het handig om vooraf deskresearch te verrichten naar jouw klanten. Zorg dus dat je voldoende statistieken analyseert, interviews afneemt en zo nodig ook enquêtes uitzet om je klanten beter te leren kennen. Heb je alle benodigde informatie verzameld? Dan is het tijd om de belangrijkste vragen te beantwoorden en je buyer persona op te stellen.

Persoon

Bij het opstellen van jou buyer persona, is het belangrijk om basisinformatie te verzamelen. Welke naam past het beste bij jouw persona? Wat is het geslacht? Getrouwd en kinderen? Wat zijn zijn of haar hobby’s? Welke opleiding heeft hij of zij afgerond? Maar ook vragen met betrekking tot de buyer persona en jouw bedrijf worden hierin meegenomen. Denk hierbij aan welke context je buyer persona je product of dienst gebruikt, welke media je buyer persona gebruikt, waar hij of zij informatie ophaalt en zoekt en nog veel meer. Het is essentieel om alle mogelijke vragen te beantwoorden, zodat je geen informatie mist om je marketing in te richten naar je buyer persona. Ook het visualiseren van deze persona is van groot belang. Zo heb je in één oogopslag een beeld.

Maak direct je buyer persona!

Wil jij ook graag meer rendement uit je marketingactiviteiten halen? Neem dan gerust contact op. Wij helpen je graag verder.

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=