Voorkom een writers block met deze 4 elementen

Stel jezelf eens voor: In plaats van urenlang naar een leeg scherm te staren formuleer je moeiteloos precies wat je wil zeggen. Dat is toch de droom van iedere blogger! Benieuwd op welke manier jij een schrijfblokkade kunt voorkomen? Wij helpen je graag verder.

Writers block

De gevreesde writers block. Het is misschien wel de grootste angst van iedere schrijver. Dat nare stemmetje in je hoofd dat je doet twijfelen aan je schrijfvaardigheden. Iedere blogger/ondernemer heeft er wel eens last van. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een writers block te verhelpen. Een goede tip is bijvoorbeeld om altijd overal een aantekeningenboekje bij je te dragen. Op deze manier kun je, wanneer er een goede idee bij je opkomt, dit direct noteren. Maak ook eens wat vaker je hoofd leeg door een stuk te gaan wandelen om gewoon even iets anders te gaan doen of doorzoek oude tijdschriften op zoek naar nieuwe inspiratie.

Veel mensen geloven dat een writers block tussen de oren zit. Het komt er eigenlijk op neer dat je even geen inspiratie hebt. Wees dan vooral niet te streng voor jezelf. Schrijven is een proces. Dus als je last hebt van een writers block, haal gewoon even diep adem en probeer het nog eens.

Dé vier elementen

Een goede blog wordt onderbouwd door 4 belangrijke elementen: doel, structuur, stijl en techniek. Door antwoord te geven op deze 4 begrippen creëer je een sterke basis voor je blog.

 

Doel
Voor wie schrijf je de blog? Wat wil je bereiken? Wat is het thema?
Deze vragen helpen bij het vaststellen van een doel voor je blog. Bedenkt bijvoorbeeld goed voor wie je schrijft. Schrijf je aan een specifieke doelgroep of in het algemeen? Ook is het belangrijk dat je voorafgaand weet wat je wilt bereiken met je blog. Wil je mensen informeren, amuseren of overtuigen?

Structuur
Op welke manier ga je de blog delen? Hoe ga je te werk?
Structuur is heel belangrijk tijdens het schrijven van een blog. Het verhaal moet samenhangend zijn en daarvoor is logische indeling nodig. Ga dus nooit zomaar direct schrijven. Bedenk eerst hoe je de blog gaat indelen en op welke manier je te werk gaat.

Stijl
Wat maakt het een goed verhaal?
Het is handig om te weten wat een goed verhaal maakt. Voor veel mensen is dit herkenbaarheid, persoonlijkheid en emoties. Het hangt natuurlijk altijd af van het onderwerp van je blog, maar het is belangrijk dat mensen zich er in kunnen terugvinden.

Techniek
Hoe ga je zorgen dat je goed vindbaar bent in Google?
Een goede blog schrijven is de eerste stap, maar het maakt niet uit hoe goed je blog is als niemand hem leest. Zorg er daarom voor dat de blog goed vindbaar is. Denk bijvoorbeeld aan populaire zoekwoorden verwerken in je tekst voor een hogere positie in de zoekmachines. Heb je hier hulp bij nodig? Wij zijn gespecialiseerd in zoekmachines optimalisatie.

Misschien toch een tekstschrijver?

Kom je er zelf niet uit of neemt het schrijven van blogs te veel tijd in beslag? Wij schrijven blogs en teksten die geheel aansluiten op jouw doelgroep. Dus ben je op zoek naar een tekstschrijver en wil je graag een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op. Dan helpen wij je graag verder.

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=