Verschillende soorten websites

Het hebben van een uitstekende werkende website is essentieel voor je online succes. Maar wat voor soort website past bij jou? Als de website, naast een hoge gebruiksvriendelijkheid, een duidelijke functie heeft, kan deze optimaal bijdragen aan jouw bedrijfsdoel. Wat zijn de meest voorkomende soorten websites? We zetten hier de belangrijkste voor je op een rijtje.

Wil jij zelf een website laten maken? Neem dan contact met ons op!

verschillende soorten websites

01

Corporate website

De eerste die we bespreken is de corporate website, beter bekend als de ‘gewone’ bedrijfswebsite. Met deze soort websites staat het internet vol mee. Ze laten letterlijk zien wie je bent, wat je doet, en wat je voor de bezoekers kunt betekenen. Onze eigen website is hier een voorbeeld van. Op een corporate website vind je eigenlijk altijd bedrijfsinformatie, producten of diensten die geleverd worden, cases, blogs, een overzicht van de vestiging(en) en contactgegevens.

02

Communicatiewebsite

Een communicatiesite is een website waarop bezoekers veelal worden geïnformeerd over de producten en diensten die de aanbieder aanbiedt. Deze soort websites kunnen de vorm aannemen van een webshop, zodat je de producten of diensten meteen kunt kopen of aanvragen. Op een communicatiewebsite wordt er, in tegenstelling tot op een corporate website, dus dieper ingegaan op de specifieke producten en diensten die het bedrijf aanbiedt.

03

Ecommerce

We scrollen er allemaal regelmatig op: de webshop. Ongeveer 12(!) miljoen Nederlanders hebben in de afgelopen drie maanden een online aankoop gedaan. Een webshop is dan ook volledig ingericht met één doel: de klant aanzetten tot het doen van een aankoop. Een webshop wordt vaak ondersteund door online marketing via zowel Google Ads of social mediacampagnes.

04

Leadgeneratie website

Een leadgeneratie website is ontworpen om te zorgen dat zo veel mogelijk bezoekers hun gegevens achterlaten. Op dit type website vinden meestal geen online verkopen plaats. De bezoeker zal op basis van de aanwezige informatie die op de website staat snel verleid moeten worden om contact op te nemen of een offerte aanvraag te doen. De bezoeker laat bij het downloaden van een whitepaper of het aanvragen van een offerte zijn/haar gegevens achter en op basis daarvan kan de lead benaderd worden met behulp van verschillende online- en offline marketingtools, zodat de lead uiteindelijk verandert in een klant.

05

Inhoud- en publicatiesite

Inhoud- en publicatiesites richten zich voornamelijk op het plaatsen van informatie voor een bepaalde doelgroep of situatie. Het verdienmodel is gebaseerd op inkomsten uit advertenties, abonnementen en affiliates. Op deze websites is veel content aanwezig zoals teksten, afbeeldingen en video’s. Websites met nieuwsberichten zijn hier goede voorbeelden van.

Welke soort website past het beste bij jou?

Het is niet enkel belangrijk dat websites een herkenbaar en uniek design hebben; de menustructuur, indeling, teksten en knoppen hebben ook een ongekende impact. Een slimme website maakt een wereld van verschil.

diverse soorten websites

Wil jij een professionele website laten maken? Neem dan contact op voor meer informatie!