Pinterest marketing

Ooit al eens gekeken op het grootste online prikbord? Iedere dag zijn er mensen op zoek naar inspiratie die ze vinden via Pinterest, een volledig visueel ingesteld social media kanaal. Via afbeeldingen, filmpjes en presentaties worden gebruikers getriggerd om verder kennis te maken met jouw ideeën, producten of diensten. Een ideale kans dus om mensen naar je website te halen.

Doel Pinterest marketing

Visuele zoekmachine

Pinterest wordt vooral gebruikt als zoekmachine voor inspiratie, bijvoorbeeld voor de inrichting van je huis, een nieuwe reisbestemming of de laatste modetrends. Door het bekijken van afbeeldingen bepalen ze wat ze leuk en interessant vinden. Als bedrijf kun je hierop inspelen en de mensen die zoeken op jouw producten een beeld te geven van wat jij aanbiedt. Vervolgens link je er een blog of showcase aan en kun je mensen naar je website toetrekken.

Bied inspiratie

Hoewel Pinterest vooral wordt gebruikt door particulieren is het een grote kans voor bedrijven. Je kunt inspiratie bieden aan jouw doelgroep door ze voorbeelden te tonen van wat jij voor ze kan betekenen. Aangezien de mensen daar specifiek naar op zoek zijn zullen ze eerder geneigd zijn verder te kijken en zo kun je jouw doelgroep triggeren.

Ontdek de mogelijkheden in een vrijblijvend gesprek

Ben je benieuwd wat Pinterest mogelijk voor jou kan betekenen? Dan is het goed om te kijken naar waar je heen wilt als bedrijf en waar je nu staat. Op die manier kunnen we bepalen wat de beste marketingkanalen zijn om dat te bereiken. We maken graag eens kennis om hiernaar te kijken en te bespreken wat we voor je kunnen beteken. Vraag direct een vrijblijvend gesprek aan om te bepalen wat voor jou het beste werkt.

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.