Pinterest marketing

Pinterest heeft maandelijks wereldwijd meer dan 250 miljoen gebruikers waarvan 70% vrouwen zijn. Als we naar Nederland zelf kijken heeft de app maandelijks 3,5 miljoen gebruikers, wat ervoor zorgt dat dit een uitgelezen plek is om je doelgroep te bereiken. Op dit platform, waar beeldmateriaal centraal staat, zijn ook veel advertenties te zien tussen alle foto’s en stories. Uit onderzoek is gebleken dat Pinterest, van alle social mediakanalen, de meeste traffic naar je website of -shop genereert. Is Pinterest waar je moet zijn? Laat ons dan de juiste content creëren en verhoog je naamsbekendheid, en daarmee het aantal bezoekers op je website!

Stel ons je vraag

=

Waarom jij Pinterest marketing in moet zetten.

pinterest marketing

Maak gebruik van deze visuele zoekmachine.

Pinterest wordt vooral gebruikt als zoekmachine voor inspiratie, bijvoorbeeld voor de inrichting van een huis, een nieuwe reisbestemming of de laatste modetrends. Door het bekijken van afbeeldingen bepalen de gebruikers wat ze leuk en interessant vinden. Als bedrijf kun je hier efficiënt op inspelen en de mensen die zoeken op jouw producten een beeld te geven van wat jij aanbiedt. Op Pinterest kun je de sfeer van het product, merk of je bedrijf uitstekend weergeven. Link er een blog of showcase aan zodat je mensen naar je website toetrekt en zorg zo voor meer traffic. De kunst van Pinterest is het creëren van de juiste content, voor de juiste doelgroep.

Hoewel Pinterest vooral wordt gebruikt door particulieren is het een grote kans voor bedrijven. Je kunt inspiratie bieden aan jouw doelgroep door ze voorbeelden te tonen van wat jij voor ze kan betekenen. Mensen zijn hier specifiek naar op zoek en zijn dus ook eerder geneigd verder te kijken.

Trigger je doelgroep door het inzetten van onweerstaanbare content die aansluit op hun uiteenlopende interesses. Het grote verschil van Pinterest en andere social mediakanalen is namelijk het feit dat bezoekers de app gebruiken als voorbereiding en oriëntatie om een aankoop te doen. Hét perfecte moment voor jou als bedrijf om jezelf te laten zien en zo deel te nemen aan het keuzeproces.

Het is namelijk mogelijk om uiterst specifieke doelgroepen te bereiken door het kunnen filteren op afgebakende interesses. Denk bijvoorbeeld aan doe-het-zelvers of mensen die op zoek zijn naar interieurstijlen.

pinterest marketing uitbesteden

Welke kanten kun je op met Pinterest marketing?

Pinterest kun je op diverse manieren inzetten, dit maakt het een ideaal kanaal om meerdere doelen te behalen.

01

Naamsbekendheid

Met naamsbekendheid kun je je volledig focussen op de branding van je merk, product of bedrijf. Leg de aandacht op jouw producten en creëer de juiste sfeer met aantrekkelijke content.

02

Meer websitebezoekers

Deze campagne wordt gericht op het genereren van kwalitatieve bezoekers op je website. Met deze content moedig je acties zoals een aankoop, een nieuwsbrief aanmelding of het invullen van een contactformulier aan.

03

App installaties

Deze doelstelling helpt jou bij het vinden van Pinterest gebruikers die geïnteresseerd zijn in het downloaden van een app.

04

Videoweergaven

Ook de optie Videoweergaven focust zich op branding en het vergroten van je naamsbekendheid. Deze keer doe je dat alleen in de vorm van videocontent om meer van je product of je merk te laten zien.

uitbesteden pinterest marketing

Lijkt Pinterest marketing uitbesteden jou wel wat?

Ben je benieuwd wat Pinterest mogelijk voor jou kan betekenen? Dan is het goed om te kijken naar waar je heen wilt als bedrijf en waar je nu staat. Op die manier kunnen we bepalen wat de beste marketingkanalen zijn om dat te bereiken. 

Onze marketing specialisten zorgen voor een nauwkeurige analyse van jouw bedrijf, waarna het mogelijk is om een ijzersterke strategie op te bouwen. Vanuit daar creëren we optimale content die jouw bedrijf nodig heeft om de gestelde doelen te behalen met het inzetten van Pinterest marketing. Wij zien wat jouw bedrijf nodig heeft om te groeien, en doen dit op de juiste kanalen, met de beste content.

Wat is jouw online positie?

Jouw online positie wordt bepaald door de kwaliteit van je online marketing. Mis jij een grote kans door het niet, of onjuist, inzetten van Pinterest marketing? Wij doen dit graag voor jou. Ons team werkt samen aan succesvolle campagnes en krachtige content om mooie bedrijven met een duidelijke boodschap uit te laten groeien tot grote online spelers.

Onze online marketingspecialisten, content creators, schrijvers en webdevelopers staan te popelen om jou en je bedrijf te leren kennen. Dankzij onze ervaring, en natuurlijk ons enthousiasme, zetten wij ons op een efficiënte manier in om jouw online succes op te bouwen. Neem contact met ons op zodat we een vrijblijvend gesprek kunnen inplannen en we de tijd hebben om ons te verdiepen in jouw bedrijf. Versterk je online positie met onze expertise.

=