Hoe overleef je de feestdagen?

Feestdagen

Het is weer bijna zover, de grote feestmaand staat voor de deur. Dat betekent familie, gezelligheid, maar ook veel drukte. Want het is ook een periode waarin je als ondernemer flink kunt scoren, als je de juiste keuzes maakt. Dus ga jij met een knaller het jaar uit, of laat je het volledig liggen tijdens de laatste loodjes? Wij helpen jou graag om van december een topmaand te maken. Maar hoe kom je die feestdagen nu goed door?

Conversiegericht

Feestdagen

De decembermaand wordt standaard gezien als een ‘dure maand’. Dit komt omdat iedereen nog allerlei inkopen doet, volop op zoek is naar cadeaus en het jaar in stijl wil afsluiten. Daarom is het belangrijk om de laatste maanden naar buiten toe ook te focussen op conversies. Informatieve campagnes zijn zo laat in het jaar wat minder van toepassing. Online kun je veel met conversiegerichte campagnes, ze zijn bovendien ook goed meetbaar.

De tijd van acties en promoties

De feestdagen zijn bijna vanzelfsprekend dé tijd voor acties en promoties. Daarmee trek je de aandacht van het winkelende publiek en troef je de concurrentie af. Acties zijn er in de vorm van korting maar ook als winacties. Een leuke manier om dit vorm te geven is door een speciaal feestdagenthema te ontwerpen waarin de verschillende acties worden gecommuniceerd. Zo ben je herkenbaar en worden de acties omtrent de feestdagen uniek naar buiten gebracht en zijn ze onderscheidend van de gebruikelijke communicatie.

Plan vooruit met een contentkalender

De feestdagen zijn sowieso al een drukke periode en dan komen er vaak ook nog vrije dagen bij kijken. Je content pas op het laatste moment aandacht geven is vragen om problemen. Probeer vooraf je content in te plannen met behulp van een contentkalender zodat je er niet na een drukke dag achter komt dat je niets geplaatst hebt. Zo kun je tijdens de feestdagen zelf ook berichten inplannen. Aangezien de concurrentie dit lang niet allemaal zal doen heb je alvast een voorsprong te pakken op de rest!

Zorg voor geslaagde feestdagen

Wil jij ook een uitstekende laatste maand draaien en de drukte doorkomen met een overtuigende omzet? Dan moet je op tijd beginnen en de juiste middelen inzetten tijdens de feestdagen. Wij kunnen je helpen met het opzetten van een sterke campagne. Voor meer informatie over onze diensten of vragen over je online marketing kun je altijd contact met ons opnemen.

contact caramelo media

Bereik jouw doel. Met de juiste aanpak.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel ons direct of stuur even een mailtje. We komen graag met jou in contact!

=